Centre de analiză a cărnii provenite de la porcii sacrificaţi de Crăciun
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi a înfiinţat în judeţ 54 de centre de analiză a cărnii provenită de la porcii sacrificaţi în preajma sărbătorilor de Crăciun. Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Daniel Făiniş, a declarat că măsura respectivă a fost luată pentru prevenirea îmbolnăvirii populaţiei cu trichinella spiralis.
„Fiecare medic veterinar din aceste centre va executa contra-cost examenul trichineloscopic, nouă lei în mediul urban şi zece lei în mediul rural. În cazul depistării virusului respectiv, animalul sacrificat va fi confiscat şi incinerat la un crematoriu„, a precizat Făiniş.
Până în prezent, în judeţul Mehedinţi nu s-a depistat niciun caz de îmbolnăvire a animalelor cu trichinella spiralis, crescătorii de animale fiind obligaţi să facă analiza cărnii de porc înainte de a o utiliza în prepararea mâncărurilor tradiţionale de Crăciun.
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 decembrie 2014, 08:00
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi a înfiinţat în judeţ 54 de centre de analiză a cărnii provenită de la porcii sacrificaţi în preajma sărbătorilor de Crăciun. Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Daniel Făiniş, a declarat că măsura respectivă a fost luată pentru prevenirea îmbolnăvirii populaţiei cu trichinella spiralis.
„Fiecare medic veterinar din aceste centre va executa contra-cost examenul trichineloscopic, nouă lei în mediul urban şi zece lei în mediul rural. În cazul depistării virusului respectiv, animalul sacrificat va fi confiscat şi incinerat la un crematoriu„, a precizat Făiniş.
Până în prezent, în judeţul Mehedinţi nu s-a depistat niciun caz de îmbolnăvire a animalelor cu trichinella spiralis, crescătorii de animale fiind obligaţi să facă analiza cărnii de porc înainte de a o utiliza în prepararea mâncărurilor tradiţionale de Crăciun.
Sursa foto: arhivă
Sursa: AGERPRES