Cele 4 autobuze electrice de la Caransebeş nu vor circula în acest an pe străzile din municipiu
Cele 4 autobuze electrice achiziţionate de primăria Caransebeş prin intermediul proiectului de modernizare şi eficientizare a transportului public de călători nu vor circula în acest an pe străzile din municipiu. Deşi au ajuns de ceva vreme la Caransebeş, acestea nu vor putea fi scoase pe traseu pentru că încă se lucrează la depoul în care vor fi garate. Nici staţiile electrice de încărcare nu au fost finalizate, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Felix Borcean:
Articol editat de Daiana Rosca, 6 decembrie 2024, 16:43
„Nu circulă deocamdată, pentru că nu am finalizat stația-depou pentru aceste autobuze. În momentul în care vor fi amplasate stațiile de încărcare pentru că suntem condiționați de încărcare electrică, atunci vor circula și autobuzele electrice, pentru că avem cereri foarte multe din comunele limitrofe dar și pentru Caransebeș sigur că este un element inedit, un element în plus față de ceea ce era până în prezent.
Noi avem transport în comun, dar aceste autobuze electrice vin în completare și nu pot decât să ne bucure prezența lor. Ele sunt venite de ceva vreme. Ele sunt în Caransebeș şi au fost testate. Am constituit acel ADI pentru că și asta a fost un lucru care trebuia făcut, un ADI care să fie funcțional, cu buget, cu personal, cu șoferi care să fie angajați și lucrurile acestea s-au petrecut între primăria Caransebeș și primăriile comunelor Buchin și în Turnu Ruieni.
Ca termen de finalizare ar trebui să fie finalul acestei luni, nu știu dacă se va și întâmpla asta. Probabil în luna ianuarie vom avea această platformă funcțională și atunci vom putea demara proiectul în sine.”
Municipiul Caransebeş va avea patru staţii de încarcare lentă şi două de încarcăre rapidă. Autobuzele sunt dotate cu camere de luat vederi, climatizare, ecrane digitale şi pot transporta pâna la 50 de călători. Banii, aproape 11 milioane de lei, pentru acest proiect au venit prin PNRR.
„Condițiile sunt net superioare față de cele pe care le avem acum în parcul auto al Transal. Este un prim pas pe care îl facem către o dezvoltare urbană sustenabilă și corectă. Proiectul este în parteneriat cu comunele Buchin și Turnu Ruieni, ca să ajutăm și să sprijinim atât elevii, cât și alți oameni care fac naveta la Caransebeș.”, a explicat și Gabriela Bănăduc, șefa Serviciului Strategii, Proiecte, Programe al Primăriei Caransebeș.