Măcelarii din Banat şi-au dat întâlnire la Biled. Juriul a decis că cei mai buni cârnaţi sunt cei timişeni
[UPDATE] Tradiționala manifestare de degustare a cârnaților bănățeni, organizată, anual, de publicația „Banater Zeitung” în parteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din Banat, a avut loc joi, 13 februarie la Biled. La ediția din acest an s-au înscris 41 de participanți, iar după degustare, juriul a decis că cei mai buni cârnați au fost preparați de Timotei Țintoi, un timișorean originar din Satchinez.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 13 februarie 2020, 19:00 / actualizat: 13 februarie 2020, 20:16
„Ediția din acest an, la fel ca și cele precedente, a fost una de succes„, a transmis pentru Radio Reşiţa redactorul şef al publicaţiei germane timişene, Siegfried Thiel, organizatorul principal al evenimentului.
***
Cei mai buni cârnaţi bănăţeni vor fi degustaţi, anul acesta în comuna Biled.
Pentru a fi mai aproape de cititorii din Banat, organizatorii, redacţia unui săptămânal german din Timişoara a decis să organizeze manifestarea în comuna timişană după succesele înregistrate în anii trecuţi la: Buziaş, Lugoj, Deta, Cenad, Sântana, Şag, Maria Radna şi Bocşa.
Astfel, joi, 13 februarie în sala festivă a căminului cultural din localitate, vor fi degustate produsele din carne a celor înscrişi la cele două secţiuni: producători privaţi şi firme de mezeluri. Pe lângă degustarea şi premierea cârnaţilor, organizatorii au pregătit şi o demonstraţie de sacrificare a porcului după tradiţia şvabilor bănăţeni.