CEBOR Timişoara s-a mutat în noul spaţiu din clădirea Ginecologiei
CEBOR Timişoara s-a mutat, vineri, în noul spaţiu din clădirea Ginecologiei. Conform Conducerii Spitalului Municipal din Timişoara, aparatura Centrului de Excelenţă pentru Boli Oculare Rare a fost relocată vis a vis de fosta clădire a maternităţii Odobescu, într-un imobil renovat anul trecut.
![CEBOR Timişoara s-a mutat în noul spaţiu din clădirea Ginecologiei CEBOR Timişoara s-a mutat în noul spaţiu din clădirea Ginecologiei](https://www.radioresita.ro/wp-content/uploads/2025/02/centru-CEBOR-584x479.jpg)
Articol editat de Daiana Rosca, 7 februarie 2025, 17:29 / actualizat: 7 februarie 2025, 19:58
Toate echipamentele au fost relocate cu ajutorul firmelor de la care au fost achiziţionate, a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa, managerul spitalului Flavia Zară.
”Am avut șansa să expire un contract de comodat într-unul din spațiile de la Ginecologie. O clădire nouă care a fost și abilitată pe un proiect de-al spitalului. Spaţiul era dat în comodat, de 2 ani, Fundației Pro Maternitatea. A fost așa o mană cerească că au venit cei de la juridic și mi-au spus de acest contract care a expirat. Am putut să dăm o destinație medicală acelui spațiu în care va putea funcționa Centrul de Excelență pentru Boli Oculare Rare. Va putea funcționa definitiv acolo, în acel centru.
Luăm aparatele din maternitate și le mutăm în acest spaţiu. Nu este departe, este în clădirea Ginecologiei, peste drum, ca să zic așa, de același bulevard. Am vorbit deja cu firmele de la București și vin vineri. Chiar dacă distanța e scurtă, sunt ultra-performante aparatele și trebuie calibrate după ce le repun pe poziție. Sunt patru aparate, aşa că de vineri va fi funcțional noul centru. Cu precizarea că așteptăm încă avizarea de la DSP”.
Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara este singurul membru cu drepturi depline din România în ERN-EYE
O boală este rară dacă afectează cel mult 5 din 10.000 de persoane. În UE, până la 36 de milioane de persoane trăiesc cu una dintre cele peste 8 000 de boli rare definite distinct. Dintre acestea, peste 900 sunt boli oculare rare. În prezent sunt principala cauză a deficienței de vedere și a orbirii la copiii și adulții tineri din Europa. În acest context, Comisia Europeană a dezvoltat Rețelele Europene de Referință care reunesc spitale cu expertiză din întreaga Europă.
Din anul 2022, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara este singurul membru cu drepturi depline din România în ERN-EYE (Rețeaua Europeană de referință în domeniul bolilor oculare rare) prin Centrul de expertiză în boli oculare rare/CEBOR. Fiind astfel recunoscut ca furnizor de servicii medicale înalt specializate în Europa.
Prin colaborarea și recunoașterea internațională, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara oferă pacienților de orice vârstă acces egal și rapid la cea mai avansată expertiză disponibilă și deschide drumul către medicina personalizată și terapiile inovatoare.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro