[AUDIO] Cearta pe banii județului Caraş-Severin nu s-a încheiat
Consilierii județeni din Caraș-Severin nu au reușit, nici a doua oară, să repartizeze cele 33 milioane de lei din cota de 6% din impozitul pe venit. După două ore de negocieri și mai multe variante de împărțire a banilor către cele 77 de primării din județ, proiectul a căzut la vot.
Articol editat de Mirabela Afronie, 10 februarie 2022, 06:51 / actualizat: 10 februarie 2022, 8:41
Consilierul județean PRO România, Flavius Nedelcea, a propus să se ia 300.000 de lei de la Reșița, 150.000 de lei de la Oțelu și câte 30.000 de la fiecare oraș, în total 600.000de lei, suma urmând să fie distribuită către comunele PSD, PRO România și PMP. După cum a afirmat Nedelcea, suma totală urma să fie distribuită către comunele cu un buget sub 300.000 de lei, însă liberalii nu au fost de acord.
„Din punctul nostru de vedere, am venit cu o propunere foarte echitabilă. Iniţial se acceptase, dar nu înţeleg motivul pentru care s-au cramponat pentru cei 30.000 de lei care trebuiau alocaţi de la cele şase oraşe din judeţ.”
Liberalii nu au votat amendamentul și au propus ca administrațiile Reșița și Oțelu Roșu să renunțe la câte 300.000 de lei fiecare, însă opoziția a răspuns cu aceeași monedă. Astfel că, repartizarea a fost amânată pentru o ședință viitoare. Consilierul județean PSD, Ioan Crina a atenționat liberalii că nu vor putea trece bugetul fără opoziție, adăugând că propunerea lor a fost de bun simț.
„Lucrurile s-au împotmolit la 100.000 de lei. S-a dus şi a negociat (preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca), în loc să vină în întâmpinare, aşa cum se face în politică, să negociem, a venit cu o propunere mai drastică. Să ia 300.000 de lei de la Reşiţa, care să meargă la Oţelu Roşu. Sigur că nu puteam accepta.”
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a declarat că speră ca până la şedinţa viitoare, să primească punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate, în ceea ce privește potențialul conflict de interese administrativ al celor 5 consilieri județeni – Ioan Cojocariu, Viorel Lolea, Ovidiu Rădoi, Ghiţă Sporea şi Mircea Teodorescu, în contextul exercitării dreptului de vot la adoptarea acestui proiect de hotărâre.
„Primăriile nu vor avea nicio problemă majoră, îşi pot vota bugetele fără această alocare şi noi avem timp să aşteptăm răspunsul de la ANI, după aceea vom proceda în consecinţă. Mă bucur, sincer, că nu am făcut niciun compromis.”