Carnea şi produsele de carmangerie din porc doar pentru consumul familial, anul acesta
Carnea de porc provenită de la suinele domestice sau mistreţi este destinată doar consumului propriu şi doar în urma efectuării analizelor trichineloscopice, anunţă directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 6 decembrie 2023, 16:59
„Carnea de porc rezultată în urma sacrificării la nivelul gospodăriei populație cu ocazia sărbătorilor de iarnă este destinată consumului familial fiind interzisă comercializarea acesteia și a produselor din carne de porc rezultate. Laboratorul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor Caraș-Severin, precum și medicii veterinari de liberă practică împuterniciți vor elibera proprietarilor sau vânătorilor care se prezintă cu probe pentru examinarea cărnii de porc sălbatic sau domestic, destinate consumului propriu, un buletin de examinare pentru decelarea parazitului trichinela spiralis„.
Pavel Borchescu recomandă consumatorilor care nu sacrifică suine în gospodăriile proprii şi doresc să consume carne de porc sau mistreţ de sărbători, să o cumpere doar din unităţile autorizate sanitar-veterinar.