Cărăşenii nu se-nghesuie la reatestarea produselor tradiţionale
Producătorii din Caraş-Severin nu se înghesuie să solicite reatestarea produselor tradiţionale. Deşi mai au timp până în data de 11 septembrie, în prezent la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură au fost depuse doar trei astfel de solicitări, a spus Mariana Brujan – şef serviciu în cadrul instituţiei. Atestarea unui produs tradiţional se face pe o perioadă mai lungă de timp, impune fabricarea acestuia pe teritoriul României, fără aditivi alimentari în compoziţie, materia primă folosită să fie locală, iar reţeta să fie transmisă de generaţii, a mai spus aceasta. Vă amintim că în Caraş-Severin au fost atestate 36 de produse tradiţionale.
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 august 2014, 17:00
Producătorii din Caraş-Severin nu se înghesuie să solicite reatestarea produselor tradiţionale. Deşi mai au timp până în data de 11 septembrie, în prezent la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură au fost depuse doar trei astfel de solicitări, a spus Mariana Brujan – şef serviciu în cadrul instituţiei. Atestarea unui produs tradiţional se face pe o perioadă mai lungă de timp, impune fabricarea acestuia pe teritoriul României, fără aditivi alimentari în compoziţie, materia primă folosită să fie locală, iar reţeta să fie transmisă de generaţii, a mai spus aceasta. Vă amintim că în Caraş-Severin au fost atestate 36 de produse tradiţionale.
(Hardy Cvoica)