Caraş-Severin: Regenerarea fondului forestier – o prioritate pentru silvicultorii bănăţeni
Direcția Silvică Caraș-Severin prioritizează regenerarea pădurilor pentru a asigura integritatea și durabilitatea acestora, astfel încât să-și poată îndeplini în mod continuu rolurile de producție și protecție.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 25 noiembrie 2024, 09:30 / actualizat: 25 noiembrie 2024, 11:59
Pentru realizarea acestui obiectiv și a programului anual de regenerare, pe lângă împăduririle executate în primăvara acestui an, au fost executate lucrări și pe parcursul toamnei pe o suprafață de 21 de hectare, suprafața totală regenerată ajungând la 614 hectare, din care 546 cu regenerări naturale și 68 artificiale. Pe lângă lucrările de regenerare s-au efectuat şi acţiuni de completare a plantațiilor înființate în anii precedenți pe o suprafață de 27 de hectare și de refacere a celor afectate de diverși factori dăunători pe 6 hectare.
Pentru împăduririle din acest an, au fost utilizați 738 de mii puieți din grupele speciilor de rășinoase, foioase tari și moi, proveniți din pepinierele Romsilva.
În ultimii cinci ani Direcția Silvică Caraș–Severin a regenerat 2914 hectare de fond forestier proprietatea publică a statului, din care 2421 hectare prin regenerări naturale și 493 prin lucrări de împăduriri. Pentru toate lucrările curente de: regenerare, împăduriri, refaceri și completări, au fost utilizați 6,4 milioane de puieți forestieri.
Pentru Radio Reşiţa, Dan Câmpan – purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin: