Caraș-Severin: Locuri limitate pentru picnic și relaxare în aer liber de 1 Mai
Grătarul și micii de 1 Mai sunt o tradiție respectată an de an de români. În județul Caraș-Severin, însă, opțiunile pentru o ieșire la iarbă verde s-au redus considerabil în ultimii ani, mai ales în Reșița, Caransebeș şi Moldova Nouă unde NU mai există zone dedicate pentru picnic. Cu toate acestea, există alternative excelente în alte localități din județ, unde autoritățile locale au pregătit spații speciale pentru petrecerea Zilei Muncii.
1. Zona de agrement de la Şură – Loc Splendid de pe raza municipiului Reşiţa

Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 aprilie 2025, 21:10
1. Zona de agrement de la Şură – Loc Splendid de pe raza municipiului Reşiţa
Primăria Reşiţa prin SC Pieţe pune la dispoziția turiştilor un spațiu amenajat cu servire la terasă pe malul Lacului de agrement Secu de la Şură. Aici, cei care vor să sărbătorească în aer liber ziua de 1 Mai o pot face zilnic de la 12.00 la 20.00, între 1 şi 4 mai, iar accesul este liber.
În zona de agrement cei interesaţi pot ajunge fie cu autoturismele personale, fie cu autobuzele Societăţii TUR, care vor circula după un program special, fie cu bicicletele puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa în rastelele amplasate în mai multe cartiere din oraş.
2. Zona Groza – Bocșa Română
Primăria Bocșa pune la dispoziția locuitorilor un spațiu bine amenajat pentru picnic în zona Groza, din cartierul Bocșa Română. Aici sunt disponibile grătare și foișoare care pot fi folosite gratuit de cei care vor să sărbătorească în aer liber.
Cum ajungi: din direcția Reşiţa până la Parcul Pescăruş unde la semafor se face stânga și se merge înainte.
Transport gratuit: Primăria asigură transport gratuit din zona Parcul Pescăruș, de la drumul național, pentru cei care doresc să ajungă în zona de picnic unde, de la ora 12.00 va avea loc şi un bogat program artistic
3. Gura Jgheabului – Oțelu Roșu
Primăria Oțelu Roșu a amenajat un spațiu ideal pentru grătare în zona de agrement Gura Jgheabului. Sunt disponibile şi mese, bănci, saci pentru gunoi și un tomberon pentru colectarea deșeurilor.
Trebuie adus de acasă doar cărbunii și alimentele pentru grătar.
Spațiul este destinat atât locuitorilor orașului, cât și turiștilor care vor să petreacă 1 Mai în natură.
4. Zona Plopa şi Buhui – Anina
La Anina, zona Plopa este pregătită pentru picnic cu grătare și foișoare disponibile publicului.
Se poate ajunge cu mașina până aproape de zona amenajată, fie de la Crivina, fie coborând din zona blocurilor.
La Buhui, locaţie ce aparţine de Ocolul Silvic Anina, este de-asemenea pregătit un loc cu grătare, dar există şi posibilitate de campare.
5. Campinguri în Băile Herculane
Pentru cei care preferă Valea Cernei, în Băile Herculane există mai multe campinguri – atât private, cât și ale Ocolului Silvic – dotate cu vetre de foc și acces la apă potabilă. Acestea sunt ideale pentru turiștii care aleg un weekend prelungit în natură.
6. Pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului
La dispoziția turiştilor sunt puse vetre de foc amenajate corespunzător în Poiana Prolaz, zona Peştera Comarnic şi Poiana Comarnic. Acestea pot fi folosite gratuit de cei care vor să sărbătorească în aer liber.
Şi chiar dacă Reșița, Moldova Nouă și Caransebeș NU oferă spații dedicate pentru picnic, locuitorii din Caraș-Severin au totuşi opțiuni diverse pentru a păstra vie tradiția grătarului de 1 Mai la iarbă verde.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro