Caraş-Severin: angajaţii din Finanţe protestează zilnic până se rezolvă ceva
Angajaţii din Finanţe au organizat joi noi proteste spontane în mai multe oraşe din ţară, la două zile după greva de avertisment.
Articol editat de Daiana Rosca, 24 august 2023, 16:52 / actualizat: 27 august 2023, 0:14
Şi bugetarii Administraţiei Finanţelor Publice din Reşiţa, Caransebeş, Oţelu-Roşu, Bozovici şi Oraviţa şi-au întrerupt astăzi activitatea. Solicitarea principală a protestatarilor este egalizarea salariilor pe funcţii similare. Ce se va întâmpla în continuare aflăm de la vicepreşedintele Sindicatului FINTIM, Daniel Dimcea, inspector superior în cadrul Finanţelor Publice din Caraş-Severin:
„Unele zile cam negre, din păcate pentru noi, bugetarii, n-am cerut nimic în plus, mai ales că din 2016 noua nu ni s-au mărit salariile. Am cerut doar egalizarea salariilor la nivel cu toate AGFP-urile, pentru că sunt niște discrepanțe între unele AGFP-uri și mai ales între noi. După cum se știe, ni s-a cam respins ordonanţa de egalizare a salariului.
Conform instrucțiunilor și mai ales directivelor de la federație, vom continua câte 2 ore spontan în fiecare zi . Să vedem între timp poate se mai schimbă ceva. Judeţul Caraş-Severin nu ştiu dacă ştiţi are un număr de 240-250 de angajaţi.
Vă dați seama ce înseamnă asta și mai ales că unii colegi fac și munca altor colegi. Sper să fie de bun augur, sper să trecem peste asta să fie înţelegere şi aşteptăm”.
Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe anunță că „în toate județele din țară au fost declanșate proteste spontane” după ce ministrul Finanțelor nu și-a respectat angajamentele din acordul încheiat cu organizațiile sindicale.
Actiunile de protest spontane declanşate la începutul lunii augst se pot întinde pe o perioadă nedeterminată dacă atorităţile centrale nu vor găsi soluţii la problemele bugetarilor din Finanţe, anunţă sindicaliștii.
Vă reamintim că 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemultumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.