Caraş-Severin: Amenzi de peste 80.000 lei pentru nereguli la incendiu, înainte de Revelion
Pompierii militari din Caraş-Severin desfășoară acțiuni de control și verificare la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult, târguri tematice și alte locații aglomerate, în vederea verificării respectării prevederilor legale.
Articol editat de Mirabela Afronie, 31 decembrie 2024, 08:57
De la mijlocul lunii decembrie, au fost efectuate un număr de 43 de controale, în urma cărora au fost identificate 131 de deficiențe, fiind aplicate 71 de avertismente și 39 de amenzi, în valoare totală de 81. 000 lei.
Principalele nereguli constatate au fost: funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea instalației electrice cu deficiențe și improvizații, lipsa unor accesorii din compunerea unor hidranți interiori, neverificarea mijloacelor de primă intervenție la termenul scadent (stingătoare), depozitarea unor obiecte în spațiile centralelor termice, care nu au legătură cu exploatarea acestora.
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a minivacanței de Revelion, aproximativ 100 de pompieri militari cărășeni vor fi zilnic la datorie, pregătiți să asigure intervenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi protecţia comunităților.
Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, pompierii reamintesc cetățenilor să nu utilizeze artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule. De asemenea, se recomandă părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze asemenea mijloace pirotehnice.
Totodată, organizatorii de evenimente cu aflux de persoane trebuie să aibă în vedere:
- asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
- respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
- asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
- instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.