Caransebeş: buget pe plus, la început de an
Excedentul bugetar la Caransebeş este de la an la an mai mic. Potrivit directorului economic al Primăriei, Horia Irimia, cel mai mare excedent al bugetului s-a înregistrat în anii 2013-2014. În 2016, valoarea cu care încasările, veniturile sau resursele au depăşit plăţile era de aproximativ 5 milioane de lei. În 2018 s-a înregistrat un excedent de 6 milioane. În 2019 însă cheltuielile au depăşit veniturile, dar totuşi au rămas în buget 2 milioane de lei.
Articol editat de Valentina Adam, 10 ianuarie 2020, 08:30
„Din acele 6 milioane de lei s-au cheltuit 4 milioane. De aici, 2 milioane s-au dat la spital. Cum am avertizat încă de la adoptarea bugetului, estimarea acestuia a fost supraevaluată. Supraevaluarea n-a fost a noastră, ci a fost realizată la nivelul Ministerului de Finanţe de anul trecut. După mine, anul acesta bugetul va fi mai bun pentru că, anul trecut 60% din impozitul pe venit rămânea la Caransebeş, anul acesta – 63%. De asemenea, în acest an, prevede legea, ca 50% din cheltuielile sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap se suportă de către bugetul de stat şi, nu în ultimul rând având în vedere hotărârea adoptată la sfârşitul lunii decembrie de indexare a impozitelor şi taxelor locale cu aproape 5%”, a declarat directorul economic al Primăriei, Horia Irimia.
Horia Irimia este atât de optimist privind bugetul din acest an, încât a venit cu ideea ca de la bugetul local să fie acoperite toate cheltuielile cu utilităţile Spitalului Municipal de Urgenţă. Propunerea va fi supusă la adoptarea bugetului, în plenul Consiliului Local.
Carmen Senco