[VIDEO-AUDIO] Transylvania Dragon în acompaniamentul unei orchestre simfonice
Amintim că, în 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. Astăzi, după 377 de ani, Flaviu Cernescu a decis să plece pe urmele acestuia. (Mirabela Afronie)
Articol editat de Mirabela Afronie, 22 decembrie 2015, 08:00
Proiecţia documentarului „Transylvania Dragon” va fi prezentată în preajma sărbătorilor de iarnă la Reşiţa în acompaniamentul unei orchestre simfonice. Evenimentul se va consuma pe 22 decembrie, la ora 18.30, la Cinematograful Dacia.
„Participanţii vor avea parte de sport, adrenalină şi muzică live, practic, un spectacol unic în România. Ne-am decis ca premiera din Reşiţa să fie simbolică fiind, practic, locul de unde începe aventura întregului film. Aşa că ne-am zis că, după premiera naţională din Bucureşti, turul filmului trebuie să se încheie la Reşiţa. Şi nu oricum, ci cu un spectacol original şi impresionant respectiv, proiecţia filmului alături de o orchestră simfonică. Şi tot evenimentul, în prag de sărbătoarea de Crăciun!”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Sabin Dorohoi, regizorul documentarului „Transylvania Dragon”.
Fiind un documentar cu sporturi extreme, aventură şi totodată un proiect de promovare originală a României, „Transylvania Dragon” a fost proiectat şi în diverse festivaluri, precum: Rock line, Salina Turda, Electric Castel, Untold, la filarmonica din Timişoara şi în cetatea din Alba Iulia. Producătorii au decis ca ultima locaţie în care se va proiecta documentarul, înainte de a fi distribuit gratuit online, să fie, în mod simbolic, la Reşiţa, acolo unde a şi început întregul proiect, pentru că atât protagonistul documentarului, cât şi regizorul sunt din Bocşa şi, respectiv, Reşiţa.
Vă amintim că, documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT din Caraş-Severin, care a renunţat la locul de muncă pentru a se dedica vocaţiei – sportului şi acrobaţiei.
Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, ştie mai multe:
Amintim că, în 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. Astăzi, după 377 de ani, Flaviu Cernescu a decis să plece pe urmele acestuia. (Mirabela Afronie)