Brânza, pita şi meşpaisu
Brânza de Vermeş, pâinea tradiţională de Soceni şi prăjiturile de casă de Reşiţa sunt cele trei produse prezentate de producătorii cărăşeni pentru reatestare ca produse tradiţionale, a precizat Mariana Brujan – şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin. Termenul limită de depunere a documentaţiei de reatestare este data de 11 septembrie, iar un produs pentru a fi atestat impune fabricarea acestuia pe teritoriul României, fără aditivi alimentari în compoziţie, materia primă folosită să fie locală, iar reţeta să fie transmisă de generaţii, a mai spus aceasta. În Caraş-Severin sunt atestate până în prezent 36 de produse tradiţionale, a mai spus Mariana Brujan.
Articol editat de Mirabela Afronie, 15 august 2014, 16:00
Brânza de Vermeş, pâinea tradiţională de Soceni şi prăjiturile de casă de Reşiţa sunt cele trei produse prezentate de producătorii cărăşeni pentru reatestare ca produse tradiţionale, a precizat Mariana Brujan – şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin. Termenul limită de depunere a documentaţiei de reatestare este data de 11 septembrie, iar un produs pentru a fi atestat impune fabricarea acestuia pe teritoriul României, fără aditivi alimentari în compoziţie, materia primă folosită să fie locală, iar reţeta să fie transmisă de generaţii, a mai spus aceasta. În Caraş-Severin sunt atestate până în prezent 36 de produse tradiţionale, a mai spus Mariana Brujan.
(Hardy Cvoica)