[UPDATE] Bilanț ISU Semenic: un rănit și 10 localități fără energie electrică
UPDATE – Situaţia la ora 10:00, în data de luni 18 septembrie, era următoarea:
Articol editat de Valentina Adam, 18 septembrie 2017, 10:36 / actualizat: 18 septembrie 2017, 11:57
– În judeţul Timiş erau afectate 7 linii de înaltă tensiune şi 58 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiţi şi 4 stâlpi de beton rupţi. Alimentarea cu electricitate era afectată în 28 de localităţi şi nu mai existau staţii de transformare fără tensiune
– În judeţul Caraş Severin erau afectate parţial 6 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 3 localităţi
– În judeţul Hunedoara erau afectate total sau parţial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 13 localităţi
– În judeţul Arad erau afectate total sau parţial 25 de linii de medie tensiune, inclusiv 16 stâlpi rupţi, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 29 de localităţi
La nivelul societăţii E-Distribuţie Banat a fost declarată stare de urgenţă de nivelul 2. La acest moment lucrează 47 de echipe de intervenţie ale societăţii, 14 angajaţi de suport tehnic de urgenţă, 10 echipe ale contractorilor şi 12 specialişti în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil„.
Furtuna de duminică, 17 septembrie, a băgat spaima în locuitorii județului, în timp ce pentru echipajele de pompieri, greul era abia la început.
Conform comunicatului transmis de ISU Semenic, a fost nevoie de intervenția forțelor specializate în localitățile Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Gherteniș, Berzovia-Izgar (DJ587) și Constantin Daicoviciu.
Din datele înregistate la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”al județului Caraș-Severin, patru autoturisme au fost avariate în urma furtunii, iar o persoană a fost rănită ușor.
În această dimineață, la ora 09:30, localitățile Măureni, Șoșdea, Valea Pai, Duleu, Valea Mare, Fîrliug, Dezești, Remetea Pogănici, Scăiuș, Ruschița și zone din Oțelu Roșu, Reșița și Bocșa erau nealimentate cu energie electrică.
Cetățenii sunt sfătuiți ca pe timpul manifestării de fenomene periculoase, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea eventualelor pagube generate de vântul putenic, parcarea autoturismlor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Valentina Adam