Băile Culturale Herculane – un spațiu mitic care merită o viață nouă
“Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitați din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film, alături de care iniţiatorii îşi propun să reactiveze un spațiu mitic pe care doresc să-l ridice până la includerea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO, așa cum merită să fie recunoscut.
Articol editat de Valentina Adam, 13 august 2018, 10:15
Timp de o săptămână între 27 august şi 2 septembrie, organizatorii spun că vor să faciliteze promovarea patrimoniului local, îmbinând resursele culturale și cele naturale din stațiune. Aceştia vor pune accentul pe design urban și înfrumusețarea locului.
Propun cunoașterea clădirilor, monumentelor și a istoriei lor, legând trecutul de prezent prin pictură murală. Vor pune în valoare capacitatea participanților de a potența spațiul și de a atrage atenția asupra Băilor Herculane şi vor vrea un spațiu perfect de simbioză între om și natură.
În plus proiectul vrea să demonstreze legătura dintre artă, arhitectură şi comunitate, dar şi conştientizarea importanţei implicării civice şi bineînţeles promovarea staţiunii Băile Herculane pentru a deveni un punct de interes atât național cât și internațional.
Programul cuprinde:
Picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu
Ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin Jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu
Proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul
Tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie
“Băile Culturale Herculane” este un proiect cultural iniţiat şi derulat de Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA), Asociația Locus , Asociația Launloc , Cinemobilul, Primăria Băile Herculane şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Radio România Reşiţa şi Radio România Cultural se numără printre partenerii media ai proiectului.