Moment istoric în Caraş-Severin: s-a inaugurat bacul peste Dunăre
Românii vor putea trece Dunărea, în Serbia, cu bacul. Prima cursă oficială între Moldova Nouă şi Golubac a avut loc astăzi. Tot azi au fost inaugurate noul punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe şi noul punct vamal de la Moldova Nouă.
Articol editat de Alin Datcu, 20 decembrie 2019, 19:00
Obiectivul proiectului l-a reprezentat creșterea gradului de competitivitate al economiei din zona Moldova Nouă, Golubac și Veliko Gradiște prin realizarea unei infrastructuri intermodale de transport.
Proiectul „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac” a fost implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) în parteneriat cu Primăria orașului Moldova Nouă și municipalitățile Veliko Gradiște și Golubac (Republica Serbia).
Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) a realizat proiectul tehnic pentru construirea Punctului de Trecere a Frontierei de la Moldova Nouă, a finalizat achiziția bacului de trecere Baziaș 4 și pontoanele de acostare ale acestuia, Baziaș 2 și 3. Tot în responsabilitatea Consiliul Județean Caraș-Severin a fost și derularea procedurii de avizare a Punctului de trecere a frontierei nou creat în cadrul proiectului, deschiderea acestuia fiind aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 646/ 27.08.2019 publicată în Monitorul Oficial nr. 729/ 05.09.2019.
Lucrările de construcție, achiziția și dotarea obiectivului de investiții punct de trecere a Dunării la Moldova Nouă și drumul de legătură cu DN 57 la Moldova Nouă au fost în responsabilitatea Primăriei orașului Moldova Nouă. Partenerii sârbi, municipalitățile Veliko Gradiște și Golubac au realizat lucrările de construcție a drumului de legătură la Usije pentru feribot şi drumul de legătură între Usije și Veliko Gradiște.