BAC2022 Caraş-Severin: rata de promovare înainte de contestaţii este de 39%
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, au fost afişate. Rezultatele sunt disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.
Articol editat de Casandra Silitra, 31 august 2022, 10:20
In Caraş-Severin, peste 500 de elevi de clasa a XII-a zi si a XIII-a seral, au sustinut probele examenului national in cele trei centre de testare constituite la nivelul judetului: la COLEGIUL NAȚIONAL „DIACONOVICI TIETZ“ REŞIŢA, la COLEGIUL NAȚIONAL ”C.D.LOGA” CARANSEBEȘ şi la LICEUL TEHNOLOGIC „MIHAI NOVAC“ ORAVIŢA.
„Astăzi s-au afişat atât în şcoli, cât şi pe site-ul special dedicat, bacalaureat.edu.ro, rezultatele sesiunii de toamna a examenului naţional de Bacalaureat. Procentul de promovare la nivelul judeţului Caraş-Severin, inainte de contestaţii, este de 39%. Contestaţiile pot fi depuse astazi în intervalul orar 12:00-18:00, atât în format fizic cât şi electronic. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi comunicate în data de 3 septembrie 2022,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.
Iată ce prevede ordinul 5151/2021 în privința contestațiilor:
În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.
Ce se întâmplă dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct: acestea nu se transcriu pe lucrare și se procedează astfel:
- președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
- după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;
- președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează.
În situația în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea se resecretizează și este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată cu respectarea prevederilor amintite mai sus.