[AUDIO]Daniel Călin: Locurile de veci concesionate ale căror taxe NU au fost plătite pot fi realocate
Locurile de veci concesionate şi plătite nu pot fi realocate, doar cele ale căror taxe nu au fost achitate şi acestea doar în anumite condiţii, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei de Întreţinere şi Reparaţii, Iluminat public şi Dezăpezire din cadrul Primăriei Reşiţa, Daniel Călin:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 6 noiembrie 2020, 17:30 / actualizat: 6 noiembrie 2020, 19:31
„Cât concesiunea este plătită nu se poate interveni. Nu putem să facem nimic, este locul concesionat şi dânşii trebuie să şi-l îngrijească. Dacă este un loc de veci părăsit, se fac 3 notificări pe lună către aparţinători, pentru ca asta este procedura legală, în care se solicită ca aparţinătorul să vină să plătească concesiunea. După 3 notificări succesive în care aparţinătorul nu vine să-şi plătească concesiunea, acestea trec înapoi în administrarea cimitirelor. E foarte simplu de a reconcesiona un loc fără construcţie faţă de un loc cu construcţie care are o anumită valoare şi în situaţiile acestea se fac licitaţii, adică vine un evaluator şi spune: locul acesta de veci valorează 200 de lei sau 500 sau 1.000 de lei, cât consideră pentru că noi nu putem evalua un bun şi se scot la licitaţie, odată pe an. Pentru cimitirul 3 nu a fost făcută această acţiune pentru că acolo încă avem locuri, nu avem o problemă de spaţiu. Cele mai mari probleme le avem în cimitirele 7 şi 8, adică cele de pe Lupacului şi din Govândari. Cei care nu au un loc de veci şi doresc să concesioneze unul vor face o solicitare la Administraţia cimitirelor unde vor achita suma de 50 de lei ce reprezintă contravaloarea unui loc de veci concesionat din timpul vieţii.”
Daniel Călin a mai spus că, în prezent locuri de veci din timpul vieţii se mai pot concesiona doar în cimitirele 2, 3 sau 6 pentru că în 7 şi 8 nu mai sunt locuri.