[AUDIO] Wolf’s Run, tinerii orăvițeni promovează mersul pe bicicletă și alergarea într-un proiect inedit
Articol editat de Cristina Corocan, 7 februarie 2022, 18:37 / actualizat: 8 februarie 2022, 15:41
21 de proiecte sunt finanțate de Fundația Comunitară Timișoara prin Fondul RO BIKE VALLEY. Sunt proiecte din județele Caraș Severin și Timiș care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația în domeniul ciclismului. Unul dintre acestea este Wolf’s Run – Cursa Lupului, inițiat de Liceul Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița.
”Dorim să scoatem copiii la mișcare”, spune coordonatorul proiectului prof. Cosmin Ciorman:
”Avem două componente în cadrul acestui proiect, una de alergare și alta de biciclete, RO BIKE VALLEY, proiect susținut de Fundația Comunitară Timișoara. Obiectivul proiectului este de a-i determina pe copii să facă cât mai mult sport. Încercăm până în luna martie să pregătim calendarul competițional, să-l promovăm și în alte școli din zonă. Apoi vom avea câteva acțiuni prin care vom pregăti copiii pentru eveniment” , a menționat prof. Cosmin Ciorman.
Tinerii voluntari orăvițeni se implică activ în organizarea acestui eveniment, încercând să-i atragă pe colegii mai mici spre mișcare în aer liber. Doi dintre aceștia, Ioana Ursu și Răzvan Denis Popa, vorbesc despre ”misiunea” lor:
”Ideea a venit de la dirigintele nostru, prof. Cosmin Ciorman, a vrut să ne dea așa un impuls, după doi ani de stat mai mult pe acasă din cauza pandemiei. Să revenim ușor la normalitate și să ne bucurăm din nou de diferitele activități”, afirmă Ioana Ursu.
”Mă simt foarte bine când sunt implicat în acest gen de proiecte, mai ales când au legătură cu sportul. Sportul este un mod de viață pentru mine. Sunt entuziasmat că acest proiect se derulează la noi în oraș, mai ales după atât de mult timp de stat acasă. Obiectivul nostru este să-i atragem pe cei mai mici spre sport ”, a spus Răzvan Denis Popa.
Wolf’s Run se dorește să devină un eveniment sportiv tradioțional pentru comunitatea orăvițeană. Ediția din acest an se va desfășura în data de 1 iunie, iar până atunci se vor parcurge mai multe etape de implentare a proiectului.
Echipa de proiect este alcătuită din elevii: Ana Maria Muscălița, Elisa Moșoarcă, Anamaria Ciorman, Bianca Potoceanu, Iulia Colojoară, Ioana Ursu, Denis Popa, Alin Mităr, Florin Preda, Răzvan Epure, coordonați de prof. Cosmin Ciorman.