[AUDIO-VIDEO] Partidă de schi exclusivist în Munții Banatului
În majoritatea stațiunilor montane din țară nu se schiază din cauza lipsei de zăpadă. Situația este similară și în Caraș-Severin, cu o singură excepție. Ieri, în ciuda temperaturilor neobișnuit de ridicate, între cota 2140 și 1900 s-a putut schia doar pe culmea Nedeii. Partida de schi a fost una exclusivistă, turiștii fiind urcați în vârf cu elicopterul.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 3 ianuarie 2023, 10:40 / actualizat: 3 ianuarie 2023, 13:02
Domeniul schiabil Nedeia este în standby, însă speranțele de realizare nu au dispărut complet. Unul dintre susținători este primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei. Acesta a spus că proiectul nu e înghețat, e puțin încetinit.
„Eu am speranțe că acest lucru o să se întâmple, nu știu în cât timp. Trebuie să ne dorim să se realizeze acest proiect și sunt bani europeni care trebuie aduși și investiți în această zonă. La momentul de față noi ne-am constituit într-o asociație, un ADI, în care eram Zăvoi, Obreja și Consiliul Județean. Din păcate, comuna Obreja s-a retras. Mai sunt și alte primării care trebuie aduse în acest ADI, cum sunt Caransebeș și Glimboca, primării care dețin teren în acea zonă. Dacă acest proiect s-ar realiza, ar fi cel mai mare domeniu schiabil din țară și din sud-estul Europei. Turiștii ar putea fi cazați și la Măru și la Oțelul Roșu. Toată zona ar avea de câștigat, nu numai Poiana Mărului sau Zăvoi. Mai trebuie făcute niște schimburi de teren cu Romsilva pentru traseul telecabinei. Proiectul Nedeia are două componente: legarea Muntelui Mic de Nedeia printr-un teleferic și de Poiana Mărului cu o telecabină”.
La partida de schi de ieri, de pe Vârful Matania au fost invitați turiști din Italia, Suedia și Japonia.