[AUDIO-VIDEO] Drumul morilor de apă de la Gârnic aşteaptă asfaltul
Dezvoltarea turismului se poate face doar cu o infrastructură eficientă. Accesul la multe obiective din Caraș-Severin este îngreunat din cauza drumurilor aflate în stare deplorabilă.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 28 februarie 2023, 14:47 / actualizat: 28 februarie 2023, 17:29
Exemplele ar fi multe, iar unul dintre ele Drumul morilor de apă de la Gârnic. Deși se află în interiorul comunei, morile se înșiră de-a lungul unui drum județean care nu a fost asfaltat niciodată. Primarul Nicolae Tismănaru, dar și cei din localitățile învecinate încă mai speră:
”Traseul este unul rustic și totuși se merge pe drum județean de pământ. Da, drumul 571 A, așa trebuie să fie, de pământ, ar trebui da, asta e situația. Nu am avut niciodată asfaltat. Deci o legătură dintre Gornea Sichevița-Gârnic-Moldovița, intersecția cu 571 în jos, spre stânga e Moldova Nouă și în partea cealaltă Cărbunari-Sasca, Drumul Național 57. Asta ar fi o problemă cu infrastructura rutieră. Dar, dacă turistul vrea să vină, tot vine. În ultimii doi ani chiar avem o creștere, cred că undeva la 80%, avem între 10000 și 12000 de turiști care vin să ne viziteze. În special sunt turiști străini care vin, dar în ultimii doi ani chiar românii au început să găsească lucrurile frumoase la noi.”
Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, a menționat importanța pe care o are comunitatea cehă și a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare în a găsi oportunități de finanțare pentru a putea fi reabilitată infrastructura rutieră. Un prim pas în acest sens este asfaltarea unui tronson în lungime de 3 km din DJ 571A Sichevița – Gârnic, porțiune de drum ce a fost afectată de calamități.
De asemenea, prin proiectului „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturism” ce urmează a fi implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu județele Timiș, lider de proiect, Arad, Hunedoara și alte unități administrativ-teritoriale de pe raza celor 4 județe, se dorește atragerea cât mai multor turiști care se vor bucura de frumusețile naturale ale județului Caras-Severin.