[AUDIO] Usturoiul, la fel de interesant pentru legumicultorii cărăşeni, precum tomatele
Interes crescut pentru Programul „Usturoiul” în rândul legumicultorilor cărăşeni.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 11 iunie 2020, 13:00 / actualizat: 11 iunie 2020, 15:31
Față de anul trecut, numărul de solicitări pentru subvenția de minimis este mult mai mare, a declarat pentru Radio Reşiţa specialistul Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Liviu Munteanu. Conform acestuia pentru fiecare hectar pe beneficiar se acordă câte 3 mii de euro.
Anul acesta în program s-au înscris 19 legumicultori care pentru a fi eligibili trebuie să deţină în proprietate o suprafaţă de minimum 3 mii de metri pătraţi, să obţină o producţie de 3 kg de usturoi de pe fiecare 10 metri pătraţi cultivaţi, să fie înregistraţi în registrele agricole ale primăriilor pe a căror rază se află culturile şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative.
Liviu Munteanu a mai spus că, valorificarea producţiei de usturoi se va face între 1 iulie şi 20 noiembrie.