[AUDIO] TVA-ul la carne ar putea scădea la 9%
Pentru combaterea evaziunii fiscale Guvernul îşi doreşte să scadă din 2014 şi Tva-ul la carne. Cel mai probabil carnea va avea la fel ca şi produsele din panificaţie un Tva de 9% şi implicit un preţ mai mic. Când vine vorba despre acest subiect părerile reşiţenilor sunt împărţite. În timp ce unii cred că o ieftinire este bine venită, alţii mai pesimişti susţin că produsele din carne vor avea acelaşi preţ chiar dacă va scădea Tva-ul. Potrivit Ministerului Agriculturii, evaziunea fiscală în domeniul cărnii şi produselor din carne a fost în 2012 de 230 milioane de euro.
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 octombrie 2013, 13:15
Pentru combaterea evaziunii fiscale Guvernul îşi doreşte să scadă din 2014 şi Tva-ul la carne. Cel mai probabil carnea va avea la fel ca şi produsele din panificaţie un Tva de 9% şi implicit un preţ mai mic. Când vine vorba despre acest subiect părerile reşiţenilor sunt împărţite. În timp ce unii cred că o ieftinire este bine venită, alţii mai pesimişti susţin că produsele din carne vor avea acelaşi preţ chiar dacă va scădea Tva-ul. Potrivit Ministerului Agriculturii, evaziunea fiscală în domeniul cărnii şi produselor din carne a fost în 2012 de 230 milioane de euro.