[AUDIO] „Turist în judeţul tău!” – o nouă emisiune la Radio Reşiţa în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional C-S şi Institutul „George Bariţiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca
În grila de programe de vară 2020, la Radio România Reşiţa, în fiecare seară de vineri, de la ora 20:15, vă invităm într-o incursiune la pas, dar nu neapărat, în locuri minunate din Banat. Peste 900 de obiective de patrimoniu există în Caraş-Severin, un judeţ care dacă nu va deveni turistic, nu va mai fi deloc. Managerul Direcţiei pentru Cultură din Caraş-Severin, dr. Liubiţa Raichici, spune esenţial despre meleagurile bănăţene, extrapolând: „Oamenii nu se despart uşor de frumos…„. Liubiţa Raichici:
Articol editat de Radio Resita, 3 iulie 2020, 15:27 / actualizat: 3 iulie 2020, 23:11
Orice om adevărat poate fi definit prin cultură. La 3 iulie, 2020, se împlinesc 249 de ani de când Reşiţa a devenit oraş industrial. Prilej pentru diverse manifestări menite să sublinieze că acest spaţiu bănăţean poate fi salvat prin ceea ce numim turism industrial. Coordonatorul Muzeului Cineastului Amator din cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, Andrei Bălbărău, face publice intenţiile de rememorare a trecutului şi face, de asemenea, propuneri extensive din punct de vedere turistic, referitoare la singurul furnal existent. Andrei Bălbărău:
Fiu al locului, profesor, dr. în matematici, informatician, scriitor de înaltă ţinută, celebrul ufolog Dan D. Farcaş, actualmente stabilit în Bucureşti, spune: „Ca reşiţean, întotdeauna m-au interesat reperele naşterii şi dezvoltării oraşului. Fără acel 3 iulie 1771, Reşiţa nu ar mai fi fost. Aceasta este data la care m-am raportat întotdeauna...”. Dan D. Farcaş:
Să mai salvăm ce se poate salva, de aceea preferăm Turist în judeţul meu! Una dintre emisiunile verii 2020! La Radio România Reşiţa!