[AUDIO] Toţi apicultorii din banatul montan sunt aşteptaţi la Băile Herculane
Articol editat de Gerhard Chwoika, 12 decembrie 2013, 15:47
În cadrul evenimentului, ca în fiecare an vor fi prezentate teme de actualitate în apicultură şi noutăţi ştiinţifice de către reputaţi speciaţişti apicoli.
Pe această cale, unul din organizatori, consilierul superior în cadrul aparatului de specialitate al consiliului judeţean Caraş-Severin, Liviu Munteanu, invită toţi apicultorii din banatul montan să participe la această importantă manifestare profesională.
La eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi reprezentaţi ai formelor asociative ale apicultorilor. De la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara „Regele Mihai I al României”, vor participa profesorul universitar dr. ing. Marian Bura, care este şi şeful catedrei de apicultură din cadrul facultăţii de zootehnie şi prof. univ. dr. ing. Valeriu Tabără, reputat fitotehinst al facultăţii de agricultură, vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” şi fost ministru al Agriculturii şi dezvoltării Rurale. Din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va participa consilierul superior, dr. ing. Gheorghe Lăcătuşu, care va prelua problemele cu care se confruntă apicultorii şi le va transmite mai departe decideţilor din cadrul ministerului, dar va prezenta şi iniţiativele ministerului în ceea ce priveşte sprijinirea domeniului apicol, în perioada următoare.
Din partea formelor asociative şi-au anunţat prezenţa două cooperative apicole şi o asociaţie de apicultori din judeţul Caraş-Severin, iar cooperativa Prisăcarii Hercules de la Mehadia, va prezenta un stand cu produsele stupului şi diverse utilaje, scule şi dispozitive apicole, precum şi un stup de sticlă prin care privitorii vor putea să urmărească pe viu activitatea unei familii de albine.
Aşadar sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare apicultori din banatul montan, fie că sunt membrii ai formelor asociative din apicultură, fie că nu sunt, sau doar doresc să devină apicultori, pentru că în felul acesta vor avea posibilitatea să îşi facă auzite problemele cu care se confruntă, dar şi să afle noutăţile în domeniul apicol şi în ceea ce priveşte fondurile europene ce vor veni pe acest domeniu, a precizat, Liviu Munteanu, consilierul superior în cadrul aparatului de specialitate al consiliului judeţean Caraş-Severin: