[AUDIO] Tot mai multe cadre medicale agresate la locul de muncă?
Colegiul Medicilor din România ia atitudine pentru protejarea cadrelor medicale agresate fizic și verbal în spitalele publice din țară. Un chestionar standardizat și confidențial a fost elaborat cu scopul de a obține informații despre nivelul violenței la locul de muncă, în sectorul medical.
Articol editat de Daiana Rosca, 14 februarie 2022, 19:55
Chestionarul a fost deja trimis tuturor medicilor din țară și după completarea documentului, Colegiul Medicilor va înainta rezultatele Guvernului pentru elaborarea unui cadru legislativ care să-i pedepsească pe cei care devin agresivi cu personalul medical, ne-a declarat președintele Colegiului Medicilor din Romania, Daniel Coriu.
Nu de puține ori cadrele medicale au fost agresate de pacienţii sau de aparținătorii violenți. Astfel de cazuri s-au înregistrat şi la spitalul Municipal din Caransebeş. De exemplu, un brancardier a fost agresat atât de rău încât a avut nevoie de intervenţii chirur,gicale ne-a informat şeful secţiei UPU, Marian Cotoşpan, cel care militează pentru un cadru legislativ de protecţie. În plus, acesta susţine că întregul personal medical s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar exista o firmă de pază în spital care să intervină atunci când e cazul.
Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa medicii din secţia UPU se confruntă zilnic cu pacienţi violenţi care înjură şi ameninţă dar din fericire aici nu s-au înregistrat agresiuni fizice, ne-a declarat şeful secţiei, Alexandru Brici.
Nici unitatea medicală din Reşiţa nu are un contract cu o firmă de pază, aşa că în spital oamenii se plimbă ca pe bulevard, fără să ţină cont de reguli şi cel mai recent caz care demonstrează asta, este cel al tânărului care a intrat la Cardiologie, s-a baricadat într-un cabinet ameninţând că va distruge aparatura, din fericire oamenii legii au acţionat la timp şi incidentul nu a luat amploare.
Personalul medical cel mai expus actelor de violenţă este cel de la UPU şi din secţia de Psihiatrie.
Sursa foto:Arhiva RRR