[AUDIO] Spitalul Municipal Caransebeş a tratat pacienţi cu SARS CoV-2 din Timiş, Hunedoara şi chiar şi din Olt
Spitalul Municipal din Caransebeş continuă să trateze şi pacienţii care suferă de COVID-19 din alte judeţe dar în funcţie de locurile disponibile. Dinamica se schimbă de la o oră la alta. Pacienţii au mare nevoie de un pat liber în special în ATI, aici e cea mai mare cerere. Au fost cazuri însă când pacienţii din Caransebeş au fost transferaţi în Bihor, după cum ne-a declarat managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, Adrian Dumbravă.
Articol editat de Daiana Rosca, 4 octombrie 2021, 18:06 / actualizat: 4 octombrie 2021, 21:11
„Avem pacienţi din toată ţara. Există Centrul Naţional de Organizare a Paturilor ATI şi atunci fiecare spital comunică cel puţin de două ori pe zi, suntem obligaţi şi e normal să fie aşa, cum ni s-a eliberat un pat, luăm legătura cu Centrul Naţional şi de acolo sunt distribuiţi pacienţii care aşteaptă un loc în spital, în funcţie de afecţiune, se face transferul. În momentul acesta dinamica este foarte mare, aşa cum noi am transferat pacienţi în judeţul Bihor, în Caraş-Severin ne ajutăm între noi, noi transferăm la Reşiţa, ei transferă la Caransebeş.
Transferăm pacienţi din Timiş, am avut pacienţi din Hunedoara dar şi din Olt, aşa cum am spus dinamica este foarte mare şi se poate schimba de la o oră la alta”, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă.
La ora actuală în cadrul secţiilor COVID din cadrul Spitalului Municipal Caransebeş sunt internate 77 de persoane dintre care 7 sunt în secţia de ATI. Managerul unităţii medicale din Caransbeş face apel la vaccinare şi îndeamnă oamenii să facă acest pas important.
Vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a ajuta sistemul imunitar să dezvolte protecție împotriva virusului (SARS COV-2) care cauzează COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.