[AUDIO] Renunță la fumat și poți câștiga o vacanță în valoare de 1200 de euro. O campanie de promovare a sănătății
„Renunți și câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv.
Articol editat de Valentina Adam, 28 mai 2021, 10:22 / actualizat: 28 mai 2021, 14:40
În acest timp participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită, a declarat directorul zonal campaniei, medicul Felician Fara
Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe site-ul renuntisicastigi.ro, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o vacanță în valoare de 1200 euro. De asemenea fiecare participant în cadrul campaniei va primi un premiu garantat, oferit de editura Viață și Sănătate.
Înscrierile la concurs se pot face pe site- ul renuntisicastigi.ro în perioada 21 – 31 mai 2021.
Regulamentul concursului:
- Pentru participanți, provocarea este să nu fumeze, adică să nu inhaleze fum de tutun sau să folosească produse care conțin tutun, inclusiv, dar fără a se limita la țigări, trabucuri, țigarete sau pipe, pentru o perioadă minimă de șase săptămâni, de la 1 iunie la 12 iulie 2021, inclusiv.
- Persoanele înregistrate în mod corespunzător în cadul provocării Renunță și câștigi! și care îndeplinesc condițiile stabilite în regulament vor avea șansa de a câștiga un premiu pentru participarea lor, dacă sunt încă nefumători în momentul declarării câștigătorilor, pe 12 iulie 2021.
- Înregistrarea este gratuită
Evenimentul este organizat de Societatea Română de Pneumologie, Agenția Națională Anti-Drog, Societatea Română de Medicina Familiei, si Centrul Media Adventist.
Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc, ca atare fiind cea mai prevenibilă cauză de mortalitate și morbiditate.