[AUDIO] Proprietarii terenurilor care au fost incendiate vor pierde subvențiile de la APIA!
Asigurarea o dă prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir. Acesta a solicitat un raport în acest sens, pe baza căruia vor fi luate măsuri.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 18 aprilie 2022, 15:06 / actualizat: 18 aprilie 2022, 16:53
Reprezentantul Guvernului s-a arătat îngrijorat de faptul că măsurile preventive stabilite anterior pentru limitarea incendiilor de vegetaţie nu au avut efectul urmărit. Mai mult, având în vedere numărul crescut de arderi pentru stingerea cărora este necesară intervenţia pompierilor, practica incendierii terenurilor a luat amploare în ultima perioadă.
Prefectul a solicitat instituţiilor implicate să intensifice comunicarea şi să colaboreze mai eficient atât pentru informarea cetăţenilor, cât şi pentru sancţionarea celor care încalcă prevederile stabilite de legislaţia în domeniu.
Specialiştii în domeniu atrag atenţia că arderea vegetației uscate are efecte negative asupra solului. Astfel, odată cu arderea resturilor vegetale, este distrusă și microfauna folositoare de la suprafața solului. Din păcate însă, aceasta este cea mai întâlnită practică în activitățile de igienizare a terenurilor.
De la începutul anului, pe raza județului Caraș-Severin au fost semnalate peste 500 de incendii de vegetație, fiind afectate suprafețe importante de teren.