[AUDIO] Praznicul Schimbării la Față – prilej de bucurie duhovnicească la Mănăstirea Almăj-Putna
La marginea satului Putna din Valea Almăjului se află așezământul monahal ce a început a se contura în anul 1996 la inițiativa domnului plutonier adjutant Luca Zăvoianu. Mulți pelerini îi trec pragul, dar în fiecare an credincioșii din zonă și din toată țara, vin în număr mare să primească binecuvântarea lui Dumnezeu participând la rugăciunile şi slujbele care se oficiază cu prilejul hramului.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 5 august 2021, 14:40
Această mănăstire închinată praznicului „Schimbării la Față” a Mântuitorului Iisus Hristos își va sărbători hramul vineri, 6 august sărbătoare la care va fi prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Părintele Episcop Lucian va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Despre eveniment pentru Radio Reşiţa, arhimandrit Constantin Timiş:
Toți cei ce vor veni să se roage la mănăstirea Almăj-Putna în ziua hramului vor primi din partea obștii monahale și pachețele cu mâncare.
În toamna anului 1996 a început construcţia mănăstirii „Schimbarea la Față” Almăj-Putna din județul Caraș-Severin, fiind turnată temelia unei clădiri care cuprinde 19 chilii, paraclisul, trapeza şi bucătăria. Lucrările s-au făcut cu ajutorul financiar şi material al credincioşilor, fiind coordonate de domnul Luca Zăvoianu din Putna şi domnul proiectant Popovici Ioan, din părţile Almăjului (stabilit în Caransebeş), fără nicio pretenţie bănească. Stareţul mănăstirii este protosinghelul Andrei Radu. (Arhid. Pavel Canea)