[AUDIO] Parteneriat între Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române şi Radio Reşiţa
Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Institutul de Istorie George Bariţiu din Cluj-Napoca al Academiei Române şi Radio România Reşiţa au încheiat un acord de parteneriat în derularea proiectului privind prezentarea, promovarea, protejarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice din Caraş-Severin. În baza de date a DJC CS figurează 835 de clădiri şi monumente de patrimoniu, dintre care 83 în Reşiţa. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin, Liubiţa Raichici:
Articol editat de Radio Resita, 16 mai 2020, 19:46
Refacerea clădirilor de patrimoniu nu se poate face la întâmplare. „Nu ai dosarul, nu poţi să faci reabilitarea clădirii, nu mai vorbim nici despre povestea locului. Am propus doamnei Liubiţa Raichici să facem la Reşiţa ce facem şi la Cluj unde există foarte multe clădiri de patrimoniu, rare, preţioase, dar nu prea ştim nimic despre ele. Nu cunoaştem, după o sută de ani, nici numele arhitecţilor români care au proiectat clădirile în Transilvania. Acesta este un proiect care trebuia făcut mai demult. Este şi un proiect de cercetare, dar şi un proiect care îşi propune să pună în valoare comorile arhitecturale ale judeţului Caraş-Severin„, a spus istoricul reşiţean de origine Varga Attila, oxfordian, mereu nostalgic după meleagurile natale ale Banatului de Munte: