[AUDIO] Ministrul Sănătăţii la Timişoara:”Banatul are nevoie de un Institut Regional de Oncologie”
Ministrul Sănătăţii a participat astăzi la lansarea proiectului inovator de digitalizare a Spitalului Judeţean de Urgenţa din Timişoara. Alexandru Rafila a declarat că acest sistem poate fi extins la nivelul tuturor unităţilor medicale din România iar Ministerul Sănătăţii poate sprijini astfel de programe.
Articol editat de Daiana Rosca, 9 septembrie 2022, 17:56
Măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS CoV-2 în şcoli, rămân neschimbate. Pentru prevenirea COVID-19 în unităţile de învăţământ va fi menţinut acelaşi plan în care nu contează numărul de infectări, ci capacitatea sistemului medical de a primi persoanele infectate, a anunţat ministrul Sănătăţii la Timişoara. Indiferent de situaţie, şcolile vor rămâne deshise a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.
Dezinfectarea şi aerisirea frecventă a sălilor de clase, igiena mâinilor, purtarea maştii de protecţie în spaţiile închise şi aglomerate dar şi informarea periodică a parinţilor de a nu trimite la şcoală copilul atunci când tuşeşte sau are febră sunt doar câteva dintre principalele măsuri de prevenire a infecţiei cu visrusul SARS CoV-2.
Banatul are nevoie şi de un Institut Regional de Oncologie. Este concluzia la care a ajuns astăzi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila aflat în vizită la Timişoara. La începutul lunii iunie, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a recepţionat ultima etapă pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate astfel că ministrul Rafila face apel la autorităţi să se grăbească şi să facă demersurile necesare pentru ca acest obiectiv să fie atins.
În plus, finanţarea pentru realizarea acestei investiţii nu va putea fi făcută prin PNRR, dacă Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Timiş nu va finaliza documentaţia pentru acest proiect. Alexandru Rafila:
Pe lista Ministerului Sănătăţii sunt 49 de proiecte din care doar 25 vor fi finanţate, iar termenul pentru finalizarea investiţiilor este de 4 ani, adică până în 2026. Institutul Regional de Oncologie Timişoara va fi amplasat pe o suprafaţă de 5,5 hectare si va avea peste 470 de paturi de spitalizare.