[AUDIO] Mai mulţi cărăşeni şi arădeni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure
Ciupercile de toamnă au făcut deja primele victime în Caraş-Severin! 3 persoane au avut acest ghinion şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa după ce au consumat ciuperci iar una dintre ele a rămas internată pentru câteva zile.
Articol editat de Daiana Rosca, 21 septembrie 2022, 16:50 / actualizat: 2 octombrie 2022, 10:05
Medicul Emil Bunda avertizează populatia că ciupercile otravitoare pot fi foarte uşor confundate cu cele comestibile iar oamenii sunt sfătuiţi să le cumpere doar din locurile autorizate, altfel, riscul la care se expun este unul major ce le poate pune viaţa în pericol.
„În cazul în care aţi consumat ciuperci şi aveţi simptome ca transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupilă mărită, agitaţie, dureri abdominale, respiraţie grea, lăcrimare, tremurături, halucinaţii este foarte important să vă prezentaţi de urgenţă la cel mai apropiat spital. Ciupercile otrăvitoare pot avea incubaţie scurtă, de la 15 minute la trei ore sau incubaţie lungă, când primele simptome apar după un interval de cinci sau chiar 20 de ore de la momentul în care au fost consumate. La primul semn de suspiciune a unei intoxicaţii adresaţi-vă de urgenţă personalului specializat”, recomandă medicul Emil Bunda din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa.
Probleme sunt şi în judeţul Arad. Şi aici, mai multe persoane au ajuns la Spitalul Judeţean după ce s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure. O femeie cu vârsta de 53 de ani este internata, în continuare în spital ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Simina Roz.
Efectele intoxicaţiei cu ciuperci otrăvitoare evoluează foarte repede iar principalele organe care cedează sunt rinichii, stomacul şi ficatul, atrag atentia medicii.