[AUDIO-FOTO]Legume proaspete de sezon, în regie proprie, pentru cantinele avute în administrare
Primăria Reşiţa produce legume de sezon în serele şi solariile proprii. Conform şefului de atelier spaţii verzi şi sere, Raluca Holschwandner, în această primăvară, pentru cantinele administrate de primărie au fost produse peste 200 de kg de spanac, 500 de fire de ceapă verde, dar şi salată verde şi ridichi.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 4 aprilie 2022, 15:19 / actualizat: 4 aprilie 2022, 21:10
Pe timpul verii până în toamnă pe cele peste 1.300 de metri pătraţi de spaţii protejate se cultivă: cartofi, ceapă, castraveţi, fasole, dovlecei, vinete, verdeţuri şi plante aromatice, aproximativ toate legumele care se cer pentru pregătirea hranei în regie proprie.
Raluca Holschwandner a mai subliniat că, momentan cantitatea pentru a satisface cerinţele pieţii este prea mică, dar pe viitor se vor gândi şi la extinderea producţiei pentru ca şi reşiţenii să poată cumpăra legume proaspete de sezon.