[AUDIO-FOTO] TMK face prăpăd într-unul din cartierele din Reşiţa. Oamenii sunt disperați din cauza poluării care le afectează sănătatea şi le deteriorează bunurile
Cel mai mare angajator din Reşiţa, combinatul siderurgic TMK, deşi monitorizat de autorităţile de mediu, poluează continuu cu praf, particule în suspensie şi gaze zona veche a municipiului de pe Bârzava.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 18 octombrie 2022, 19:15 / actualizat: 19 octombrie 2022, 12:17
https://www.facebook.com/crestescu.cristianflorin/videos/681997013343279?idorvanity=847367393103967
Reșițenii respiră aer bun, așa indică singura stație de monitorizare continuă din oraș, amplasată departe de orice sursă de poluare, tocmai în cartierul Moroasa, la aproximativ 4 km de combinatul siderurgic. Din cele mai recente măsurători efectuate nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru poluanți cu efecte semnificative asupra sănătății oamenilor, susţine directorul Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin, comisarul şef Remus Blujdea, aflat în concediu şi neinformat de cele ce se întâmplă în oraş:
Conform recomandărilor făcute, am luat legătura şi cu Laura Stoican, care amabilă din fire, a spus că se va interesa şi să revenim la o dată ulterioară pentru că momentan comisarul de mediu Gheorghe Muntean care s-a ocupat direct de această problemă nu este în instituţie.
… dar pasivitatea comisarilor de mediu nu rezolvă cu nimic problema reşiţenilor din cartierul Dealul Crucii cărora pe zi ce trece le este pusă în pericol sănătatea, le sunt deteriorate acoperişurile şi autoturismele şi le sunt distruse florile, legumele şi fructele:
Localnicii din cartier sunt nevoiţi să îşi spele zilnic autoturismele cu oţet pentru ca depunerile de pe parbrize să poată fi îndepărtate pentru că o spălare normală cu apă şi spumă nu are niciun efect, apoi acoperişurile caselor din tablă de diferite culori au devenit albe, iar panourile solare au depuneri groase de praf pe suprafaţa de contact. Oamenii sunt disperaţi şi pentru sănătatea lor, mai ales cei cu probleme cardiace, astmaticii şi bolnavii de cancer. Din grădini legumele şi fructele nu pot fi consumate, iar florile din curţi sunt complet uscate.
Vom reveni cu informaţii!