[AUDIO-FOTO] Războiul apei la Caransebeș: Aquacaraș vs locuitori
În urma numeroaselor sesizări primite de Primăria Caransebeş, edilul Felix Borcean a decis să fie moderatorul unei întâlniri între reprezentanţi ai locuitorilor şi cei ai societăţii Aquacaraş.
Articol editat de Valentina Adam, 3 decembrie 2019, 17:05
Astăzi, în Aula 1 decembrie 1918 a primăriei s-au adunat cetățeni și reprezentanții Aquacaraș, care au declarat că deși nu au primit invitație oficială, au vrut să vină din proprie inițiativă. Discuțiile au fost destul de aprinse, unii cetățeni aducând cu ei și sticle cu apă pentru a demonstra calitatea acesteia.
Conform lui Ștefan Stănoiu, șeful biroului comercial Aquacaraș, problema apei în Caransebeș nu este nouă, în plus nu în toate zonele municipiului sunt probleme.
Stănoiu a declarat că în următoarea perioadă societatea intenționează să facă un program de spălare a rețelelor din zonele cu probleme, mai ales în cele în care calitatea apei este afectată de conductele vechi ale imobilelor, să monteze unele vane de golire ale rețelelor și să efectueze spălările pe fiecare capăt de rețea. Reprezentantul Aquacaraș a declarat că după întâlnirea cu cetățenii, le-a propus acestora să meargă cu ei în teren, mai exact în zonele reclamate, pentru a vedea calitatea apei, însă nimeni nu și-a manifestat dorința să meargă cu ei pentru prelevarea probelor.
De cealaltă parte, primarul Felix Borcean a declarat că nu crede că oamenii au venit la primărie pentru că ar încerca să trișeze în legătură cu calitatea apei din Caransebeș.
„Este o problemă pe care o recunoaște si societatea Aquacaraș, o resimțim și noi. Apa din Caransebeș nu este o apă de calitate. Eu le-am propus oamenilor să mai așteptă două săptămâni, așa cum au dorit și cei de la Aquacaraș. Să așteptăm acea spălare de rețele, să vedem dacă se produc transformări radicale. Dupa care, o să revin cu prima propunere, să merg în Consiliul de Administrație al Aquacaraș și să propun reducerea tarifelor în Caransebeș. Cred că este posibil să realizăm lucrul acesta pe baza semnăturilor cetățenilor, în condițiile în care nu se întâmplă nimic după cele două săptămâni. Dacă vom vedea că există o modificare radicală, îmi voi retrage această propunere și cred că cetățenii vor fi mulțumiți.„
Cum se va rezolva problema apei în Caransebeș? Vom afla la finalul celor două săptămâni cerute de Aquacaraș.
Carmen Senco