[AUDIO-FOTO] Peste 300 de suflete aşteaptă în padocul Primăriei Reşiţa să îşi găsească un cămin şi un stăpân iubitor
Ziua internaţională a animalelor este marcată, anual, la data de 4 octombrie în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele sălbatice sau domestice.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 4 octombrie 2021, 14:11 / actualizat: 4 octombrie 2021, 21:13
Daniel Călin – şeful Direcţiei de reparare şi întreţinere al patrimoniului local a precizat pentru Radio Reşiţa care este situaţia actuală în padocul Primăriei Reşiţa unde peste 300 de patrupede aşteaptă să îşi găsească un stăpân iubitor:
„În momentul de faţă avem un efectiv de 372 de câini în padoc, masculi şi femele, dar şi pui, rezultaţi din capturile zilnice de 2-6 exemplare pe zi prin serviciul nostru specializat. Padocul nostru este uşor suprapopulat pentru că efectivul normal ar trebui să fie undeva în jur de 300 de capete, noi avem 372, ceva mai mult decât ar trebui, dar nu constituie o problemă acest lucru pentru că patrupedele din padoc sunt foarte bine întreţinute şi hrănite şi asta graţie Asociaţiei „Animal Voice” din Germania care de peste doi ani de zile susţine cu hrană padocul în proporţie de 100%. Noi doar de ocupăm de partea de organizare, de capturi şi de întreţinere, curăţenie şi hrănirea animalelor, dar şi tratamente şi vaccinare dacă este cazul. Organizăm de două ori pe an campanii de sterilizare pe lângă cele din padoc pentru că orice câine care ajunge la noi, după 3 sau 4 săptămâni este sterilizat. Avem şi ieşiri, adică adoptaţi de către cetăţeni, bineînţeles nu câţi ne-am dori noi, dar oricine doreşte să adopte un câine este binevenit. De-asemenea donaţiile sunt acceptate fără niciun fel de problemă, dacă cineva doreşte să suţină padocul îl aşteptăm cu drag în orice zi lucrătoare din săptămână. Ne ocupăm cu mare atenţie de aceste animale care nu au stăpân, suntem atenţi cu nevoile lor şi semnalele sunt că o duc bine, adică nu veţi găsi câini bolnavi pentru că aceştia sunt plasaţi în carantină, iar cei bolnavi şi care nu mai pot fi trataţi, aceştia mor în padoc.”
Iniţiativa de a înfiinţa Ziua internaţională a animalelor i-a aparţinut scriitorului şi publicistului german Heinrich Zimmermann, un apărător înfocat al drepturilor animalelor, editor al revistei Omul şi câinele. Prima ediţie a Zilei internaţionale a animalelor a constat în organizarea de expoziţii şi discursuri găzduite de Palatul Sportului din Berlin, la 24 martie 1925.
Sursa foto: Primăria Reşiţa