[AUDIO-FOTO] Patronii de restaurante vor trebui să noteze în meniu dacă vând produse congelate
Magazinele și restaurantele din Caraș-Severin, vor fi obligate începând din această săptămână să informeze consumatorii în legătură cu utilizarea produselor congelate. Sunt vizați comercianții de pâine, carne, legume și fructe. Mai precis, patronii au datoria să noteze pe un afiș, etichetă sau chiar în meniul restaurantului produsele congelate pe care le vând clienților. Un administrator de restaurant din Reșița spune că vinde produse congelate în proporție de 30%:
,,Da, știu despre asta, noi ne-am pregătit, chiar ieri am avut un control și ni s-a spus că este nevoie să informăm clienții însă nu cred că acest lucru îi interesează neapărat. Noi avem congelate: burta de vită pentru ciorbă, șnițele, cașcavalul pane. Cam 30% din produsele noastre sunt congelate’’.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 21 octombrie 2016, 16:23
Magazinele și restaurantele din Caraș-Severin, vor fi obligate începând din această săptămână să informeze consumatorii în legătură cu utilizarea produselor congelate. Sunt vizați comercianții de pâine, carne, legume și fructe. Mai precis, patronii au datoria să noteze pe un afiș, etichetă sau chiar în meniul restaurantului produsele congelate pe care le vând clienților. Un administrator de restaurant din Reșița spune că vinde produse congelate în proporție de 30%:
,,Da, știu despre asta, noi ne-am pregătit, chiar ieri am avut un control și ni s-a spus că este nevoie să informăm clienții însă nu cred că acest lucru îi interesează neapărat. Noi avem congelate: burta de vită pentru ciorbă, șnițele, cașcavalul pane. Cam 30% din produsele noastre sunt congelate’’.
La fel se întâmplă și cu produsele de patiserie. O vânzătoare de pateuri din Reșița spune că în general clienții cunosc faptul că produsele sunt congelate și apoi vândute, însă asta nu-i împiedică să cumpere în cantități destul de mari cunoscutele pateuri umplute cu brânză, cașcaval, ciuperci, caise, ciocolată și alte arome.
,,Clienții noștri știu că sunt congelate, văd asta. Produsele vin de la Timișoara și noi le coacem aici în fața clienților, normal că se cumpără foarte mult, sunt proaspete ‘’
Cărășenii însă nu sunt de aceiași părere. Oamenii spun că nu mănâncă produse de patiserie congelate pentru că nu sunt sănătoase.
,,Nu mănânc așa ceva, nici vorbă! Le congelează, le coc, le scot din cuptor și mi le pun în față de parcă ar fi proaspete, nu consum, nici nu vreau să le văd’’
Autoritățile au precizat că obiectivul acestei măsuri este acela de a contribui la informarea consumatorilor astfel încât drepturile să le fie respectate.
Andreea Lupșa