[AUDIO-FOTO] Încă două mori din Banatul Montan au fost renovate de către voluntarii Asociației Acasă în Banat
Articol editat de Cristina Corocan, 20 martie 2023, 20:35 / actualizat: 21 martie 2023, 13:50
De această dată vizate au fost cele din localitatea Răcășdia, Moara din Vârtop și cea din Sat.
Aproximativ 150 de persoane au participat la eveniment, printre aceștia și elevii de la Şcoala din Răcăşdia, cei de la Liceul Dragalina din Oraviţa, voluntarii Asociaţiei Acasă în Banat, precum şi foarte mulţi localnici.
”Evenimentul de la Răcășdia a fost, din punctul nostru de vedere, un adevărat succes. Am fost foarte impresionat să vedem atât de multă lume care a venit să participe. Ne-a impresionat foarte mult implicarea comunității locale. A fost pe lângă asta și o zi foarte frumoasă de primăvară. A fost pentru pentru toată lumea, cred eu, o adevărată plăcere și la finalul zilei pot să spun că am fost foarte, foarte bucuroși de tot ce s-a întâmplat. Aproximativ 150 de persoane au participat la eveniment. Au fost mai multe grupuri, am avut și surpriza plăcută să vină și un grup de copii de la școala din Răcășdia împreună cu învățătoarele lor. Am avut grupuri mari de la Liceul Dragalina, grup de peste 20 de elevi coordonat de profesorul Cosmin Ciorman. Foarte, foarte muncitori, foarte implicați și surpriza cea mai mare pentru noi ca asociație a fost participarea din localitate. Asta pentru că am avut și o echipă mare la bucătărie care s-a ocupat de tot ce înseamnă gustări și prânzul și tot ce am avut nevoie pe parcursul zilei. Deci a fost pentru noi neașteptat de mare participarea din partea comunității locale. Ne-am ocupat de ambele mori, de ambele acoperișuri. Pe lângă acoperișuri, ne-am ocupat de clădirile morilor, am tratat lemnul, am făcut curat, am făcut mici reparații și provocarea mare a fost să lucrăm pe canal. Canalul are 400m între cele două mori, plus încă aproximativ 100m în amonte de moara din Hârtop. Am adunat foarte multe gunoaie. Cred că au fost peste 100 de saci de gunoaie. Pe lângă asta a fost necesar să înlăturăm vegetația în exces care era crescut acolo, pentru că dacă nu s-au făcut lucrări de atâția ani, acolo era o adevărată jungle. Am avut parte de sprijinul primăriei, a fost foarte important că au venit cu utilaje, cu tractoare, cu remorcă, cu boldoexcavatoare, a spus președintelele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.
Asociația Acasă în Banat pregătește în această perioadă și Campania ”Dar din Dar” prin care oferă cu prilejul Sărbătorilor Pascale alimente și bunuri de primă necesitate mai multor familii nevoiașe din Caraș-Severin și Timiș.
sursa foto: Acasa in Banat