[AUDIO-FOTO] Căminul de bătrâni înseamnă acasă!
Articol editat de Cristina Corocan, 30 septembrie 2016, 21:05 / actualizat: 1 octombrie 2016, 9:09
”În principal ne dorim să fim sănătoși. Avem nevoie în continuare de multă atenție și mult respect. Este foarte bine aici. Este o alegere foarte bună pentru cel care se simte singur. Aici este o comunitate. Este de fapt casa noastră, în care socializăm. Noi toți de aici avem nevoie de afecțiune!”, spune Elena Grigore de 66 de ani.
169 de bătrâni sunt găzduiți. în prezent, de Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița. Seniorii au fost sărbătoriți vineri, printr-o serie de festivități ce au avut loc la sediul centrului.
Încă de dimineață au avut loc diferite concursuri, plimbări, care au culminat cu un spectacol de muzică populară. Numeroase personalități ale județului au luat parte la eveniment și au purtat discuții cu bătrânii, în scopul de a identifica nevoile lor. Am stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia, care ne-au spus poveștile lor de viață, cum au ajuns în cămin, cât de des sunt vizitați de rude și mai ales cum au parte de o adevărată familie, alături fiind de ceilalți bătrâni.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu a dialogat minute în șir cu beneficiarii instituției, pentru a identifica nevoile lor:
”Am fost impresionat să aud numai cuvinte de laudă din partea persoanelor vârstnice. Am vizitat o parte din încăperile căminului. Evident că mai sunt lucruri de făcut și am identificat posibilitățile de soluționare a acestora”.
În mijlocul seniorilor s-a aflat și prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, care și-a dorit să le fie aproape în această zi importantă:
”Nu puteam să nu onorez această invitație. Măcar o dată pe an, dacă nu zilnic, trebuie să le mulțumim generațiilor anterioare pentru ceea ce au făcut pentru noi”.
Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, Cristian Vâlceanu, i-a asigurat pe beneficiari că se vor depune în continuare eforturi pentru ca să nu le lipsească nimic:
”Beneficiarilor, le doresc să fie liniștiți, să aibă pace. Le mulțumesc angajaților, care depun un efort deosebit pentru ca bătrânii să aibă parte de servicii de foarte bună calitate.”
În județul Caraș-Severin există 8 unități de asistență socială, care asigură în regim rezidențial, îngrijirea și asistența persoanelor vârstnice. Dintre acestea 5 sunt centre rezidențiale publice și 3 private. Din cele peste 560 de locuri disponibile, 453 sunt ocupate.
Cristina Corocan