[AUDIO] Fără examen trichineloscopic, consumul cărnii de porc este interzis
Articol editat de Gerhard Chwoika, 11 decembrie 2013, 15:52
Tăierea porcului de Crăciun nu este doar o tradiție ci și o responsabilitate. Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraş-Severin recomandă tuturor celor care sacrifică porci de sărbători, atât în gospodăriile proprii cât şi pentru consumul colectiv, că au obligația să realizeze examenul trichineloscopic. Acest lucru poate fi făcut, prin metoda simplă, de expunere a probei pe lamă, la sediile circumscripțiilor veterinare de asistență din localităţi, în cabinetele private ale medicilor veterinari care au concesionat activitatea de supraveghere sanitar-veterinară a teritoriului sau prin metoda digestiei artificiale în laboratorul DSVSA, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Radu Tătaru.
Costul unui examen trichineloscopic prin metoda simplă este de 25 lei, iar prin digestia artificială, 42. În cazul neefectuării examenului trichineloscopic obligatoriu, inspectorii DSVSA pot aplica amenzi de până la 2.000 de lei.