[AUDIO] DSVSA recomandă: Carnea de porc pentru sărbători doar din surse autorizate
Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin recomandă populaţiei să achiziţioneze porci şi să consume carnea acestora numai din surse autorizate sanitar-veterinar care pot elibera documente doveditoare, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul executiv al DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 16 decembrie 2022, 10:49
„Laboratorul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin, precum şi medicii de liberă practică împuterniciţi vor elibera proprietarilor sau vânătorilor care se prezintă cu probe pentru examinarea cărnii de porc domestic sau mistreţ, destinată consumului propriu, o dovadă scrisă, ce cuprinde rezultatul examinării. În vederea conştientizării populaţiei asupra riscurilor pentru sănătatea publică, ce decurg din achiziţionarea cărnii de porc provenită de la animale tăiate în spaţii neautorizate şi fără supraveghere sanitar-veterinară, precum şi în cazul consumului cărnii de porc ce nu a fost testată pentru identificarea Trichinella Specie, DSVSA recomandă ca aprovizionarea consumatorilor cu carne de porc să se facă numai din unităţi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar„.
Pavel Borchescu recomandă cetăţenilor care sacrifică porci din gospodăria proprie şi vânătorilor care recoltează mistreţi în urma partidelor autorizate din fondurile cinegetice să facă analiza cărnii la toate exemplarele şi nu doar la câteva din lotul respectiv.