[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin anunţă controale fulger, specifice sărbătorilor de iarnă
Până la sfârşitul acestei luni inspectorii sanitar-veterinari efectuează o serie de controale privind comercializarea cărnii şi a produselor din porc şi peşte, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 8 decembrie 2022, 15:30 / actualizat: 8 decembrie 2022, 20:42
„Controalele oficiale se vor efectua într-un mod nediscriminatoriu și pe baza riscurilor, în conformitate cu prevederile regulamentului Uniunii Europene, la nivelul unităților autorizate și înregistrație sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Astfel, vor fi verificate abatoarele care taie porcine, unitățile de tranșare, unitățile de procesare și depozitele frigorifice, carmangeriile, măcelăriile, magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică, restaurantele, pensiunile care prepară și servesc hrana consumatorilor finali, unitățile de comercializare pește, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie-patiserie, depozitele pentru fructe și legume, unitățile de panificație și unitățile pentru fabricarea produselor zaharoase. Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor.„
Pavel Borchescu a mai spus că, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, în timpul acţiunilor de control se vor recolta probe de alimente.