[AUDIO] Corturile anti-caniculă din Reşiţa luate cu asalt de persoanele cu probleme de sănătate
Corturile anti-caniculă, instalate saptamâna trecuta de primărie Reşiţa în locurile cele mai aglomerate din oraş, au fost luate cu asalt de către persoanele afectate de caniculă. Temperaturile deosebit de ridicate înregistrate la orele amiezii le-a determinat în special pe femei să se oprească şi să ceară îngrijiri medicale, ne-a declarat asistentul medical, Lidia Constantin.
Articol editat de Daiana Rosca, 4 iulie 2022, 12:43
Reşiţenii se pot refugia şi în farmacii. Şi aici vor primi apă, vitamine şi li se va lua gratuit tensiunea.
Pe timp de caniculă medicii avertizează populaţia să nu conusume alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. În plus, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece acestea sunt diuretice şi duc tot la deshidratare.
Atenţie! Şi aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, pentru a nu avea probleme de sănătate.
Aparatele de climă pot fi dăunătoare sănătăţii dacă sunt folosite timp îndelungat. În plus, filtrele aparatelor de aer condiţionat conţin bacterii iar o curăţare perioadică este necesară pentru ca oamenii să nu dezvolte diverse alergii susţine medicul de familie Ancuţa Naidin.
În maşină medicii recomandă folosirea fluxului de aer rece în porţiunea inferioară a corpului. Şi pentru a nu suferi un şoc termic este important să reduceţi intensitatea aerului condiţionat cu circa 15 minute înainte sa coborâţi din autovehicul.