[AUDIO] Colaborare tradiţională a universităţii reşiţene cu Universitatea Tehnică a Moldovei susţinută prin Programul ERASMUS+
Articol editat de Radio Resita, 5 mai 2020, 14:37
Începută în 1996, continuată și dezvoltată de-a lungul anilor sub coordonarea domnului prof. univ. dr. ing. Ion Piroi și, mai recent, cu implicarea ş.l. dr. ing. Elisabeta Spunei, colaborarea cu Universitatea Tehnică a Moldovei stă la baza unuia dintre cele mai solide parteneriate ale universității reșițene cu instituții de învățământ superior din afara Uniunii Europene. Prorectorul universităţii reşiţene, Cristian Chioncel:
Susținută timp de 23 de ani prin relațiile trainice de prietenie, care s-au legat între cadrele didactice şi eforturile materiale conjugate ale celor două universități, începând din anul 2019, această colaborare beneficiază și de sprijin financiar acordat prin Programul ERASMUS+. Astfel, acțiunilor tradiționale, care au inclus, până în prezent, organizarea de către UEMR a unor stagii de practică pentru studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei în firme din județul Caras-Severin, participarea cadrelor didactice de la UEMR la manifestarea științifică „Conference on Electromechanical and Power Systems (SIELMEN)”, organizata de UTM, participarea cadrelor didactice de la UTM la conferințe organizate de UEMR („Conferința Națională de Acționari Electrice – CNAE 2014”, „Conferința de Inginerie Electrică şi Sisteme”) li se vor adăuga și stagii ERASMUS+ de studiu pentru studenți, precum şi stagii de predare pentru cadrele didactice de la cele două instituții.
Deschizător de drumuri este, în acest sens, studentul Adrian Rachieru de la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, care, în perioada 28.02.-10.06.2020, își realizează ultimul semestru din ciclul de licență la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Chiar dacă activitățile sunt îngreunate de măsurile speciale de prevenție împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19, studentul moldovean a hotărât să-și continue activitatea sub coordonarea academică a ş.l. dr. ing. Elisabeta Spunei și să-și finalizeze la Reșița lucrarea de diplomă intitulată: Automatizarea unei linii robotizate de paletizare și împachetare cu peliculă a fâșiilor sau rulourilor de carton.