[AUDIO] Cel mai frumos judeţ din România datorită bogăţiei naturale a pădurii, Caraş-Severin a ajuns „Cenuşăreasa” Romsilva din cauza managementului defectuos al Direcţiei silvice
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Costel Alexe este dezamăgit de managementul instituțiilor silvice din județ și a declarat că va face o analiză serioasă a activității conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin și a celei a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 27 iulie 2020, 11:33 / actualizat: 27 iulie 2020, 14:15
Numai în mandatul său de trei ori a fost trimis Corpul de Control în judeţ pentru delicte silvice, de management sau de investiţii pe care ar fi trebuit să le facă Direcţia Silvică, ocoalele sau parcurile.
Costel Alexe, prezent la Reşiţa a afirmat că, în ultimii ani în Caraş-Severin managementul pădurilor a fost unul defectuos. Potrivit acestuia, este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să aibă cele mai slabe rezultate. Asta pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani, a subliniat Alexe.
„Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430 de mii de hectare cât avem de pădure astăzi în Caraş, 400 de mii administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate. Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în utimii ani; avem în momentul de faţă numai de când sunt eu ministru 3 corpuri de control ale ministrului trimise în Caraş-Severin, pe teme ce ţin fie de silvicultură, fie de management sau de investiţii pe care Direcţia silvică ar fi trebuit să le facă aşa cum prevede legea în judeţul dumneavoastră. Toate aceste trei rapoarte ale corpului de control au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva pentru a lua deciziile necesare să eficientizăm activitatea în acest judeţ. Nu este normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcţia silvică Caraş-Severin şi evident că zilele următoare vom prezenta concluziile şi măsurile coercitive pe care Ministerul Apelor şi Pădurilor le va lua în ceea ce priveşte Direcţia caraş-Severin„.
Foto: Radio Romania Resita