[AUDIO] Campania umanitară „Mâinile Bucuriei” la ceasul bilanţului
La foişorul din curtea Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Moniom astăzi a avut loc evenimentul de bilanţ prilejuit de încheierea Campaniei umanitare Mâinile Bucuriei ce a reunit atât voluntarii care au participat de-a lungul celor mai bine de 3 luni la implementarea acesteia, cât şi delegaţi din partea organizaţiilor şi instituţiilor partenere. Campania derulată din 16 martie, de când s-a instituit starea de urgenţă impusă de Covid19, a fost iniţiată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte al cărei preşedinte este tânăra studentă Anita Radics. Alături de alţi voluntari, Anita este pregătită să o ia din nou de la capăt:
Articol editat de Radio Resita, 2 iulie 2020, 16:12
Campania umanitară „Mâinile Bucuriei” a fost iniţiată de voluntarii ATOR Banatul de Munte, în scopul sprijinirii categoriilor sociale vulnerabile şi afectate de pandemia Covid 19 din municipiul Reşiţa şi a fost susţinută de mai multe instituţii şi organizaţii, printre care: Liga Studenţilor din cadrul Universităăii „Eftimie Murgu”, Fundaţia Comunitară Banatul Montan, Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Reşiţa, Asociaţia Guerilla Motors Reşiţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, precum şi de numeroase persoane fizice.
În cadrul campaniei, au fost distribuite ajutoare, constând în prânzuri calde, pachete cu alimente de bază, obiecte igienico-sanitare, medicamente, precum şi achitarea unor facturi urgente la utilităţi, valoarea acestora fiind de 40.149 lei. Au fost oferite 2.820 de prânzuri calde pe perioada stărilor de urgenşă şi de alertă, în valoare de 32.210 lei, pachete cu alimente de bază în valoare de 6.827 lei, precum şi medicamente şi au fost achitate facturi urgente în valoare de 1.112 lei.
Beneficiari au fost peste 120 de persoane aparţinând categoriilor vulnerabile din Reşiţa, respectiv: 60 de persoane vârstnice aflate în diferite situaţii dificile (bolnave, fără însoţitor, cu venituri foarte reduse), 10 persoane cu dizabilităţi, precum şi 15 familii (aproximativ 60 de persoane) aflate în situaţie dificilă din pricina izolării şi/sau pierderii ori diminuării surselor de venit. După oficierea unei slujbe religioase în curtea Bisericii din Moniom, au fost acordate mai multe diplome şi premii. Părintele Mihai Ciucur a spus că nu cifrele sunt concludente, această campanie făcându-se mai ales cu sufletul: