Atenție sporită pe traseele de pe Valea Cernei
Pe traseele turistice de pe Valea Cernei au avut loc o serie de accidente, din fericire, fără urmări dramatice, a căror cauză o reprezintă în principal ignorarea regulilor de deplasare pe munte!
Articol editat de Radio Resita, 2 august 2017, 14:53
„Turiştilor care se aventurează pe traseele turistice din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei le recomandăm să vină cu un echipament adecvat de munte, deoarece toate traseele sunt pe grohotiş sau chiar pe stâncării, pentru a evita ruperea unei glezne – cum s-a mai întâmplat – ori alunecarea pe grohotiş sau în gol! În această perioadă rangerii Parcului sunt pe unele trasee din zonă, dar nu sunt acoperite toate traseele! De asemenea, îi mai avertizăm pe turişti că o mare zonă din Parc este neacoperită de semnal de telefonie mobilă!„, ne-a precizat ing. Codruţ Pârvu – specialist în cadrul Administraţiei Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.
Numai la Cascada Vânturătoarea au avut loc în ultimele luni două accidente care, din fericire, nu au avut urmări grave! „Traseul chiar este marcat bine, dar turiştii trebuie să vină cu un echipament adecvat! Deşi este un traseu uşor până la Cascada Vânturătoarea, doar prima porţiune este puţin mai greoaie, se pare că turiştii vin tot în adidaşi sau în sandale şi vor să ajungă până la cascada Vânturătoarea!„, ne mărturiseşte ing. Codruţ Pârvu.
Marea majoritate a traseelor din zonă sunt uşor accesibile turiştilor, dar sunt şi câteva trasee cu un grad mai mare de dificultate. „Cele mai dificile trasee de pe raza Parcului sunt Cheile Ţesnei, Cheile Feregari, Culmea Munţilor Mehedinţi şi sunt traseele din partea judeţului Gorj a Parcului, care sunt trasee lungi, de 11-12 ore!„, ne spune ing. Codruţ Pârvu.
Paul-Sever SMADU