Atenţie la… clarvăzătoare! Un cărăşean, înşelat cu 3.200 de lei
Un bărbat de 45 de ani din comuna Caraşova a plătit scump pentru credulitate. Cărăşeanul s-a prezentat la poliţie pentru a sesiza că a fost înşelat cu 3.200 de lei de o clarvăzătoare pe care a cunoscut-o online.
Articol editat de Vali Hora, 25 iunie 2022, 14:43 / actualizat: 26 iunie 2022, 0:10
„Poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Reşiţa au fost sesizaţi de către un bărbat de 45 de ani din comuna Caraşova despre faptul că a fost înşelat cu suma de 3.200 de lei. În cursul anului 2020, acesta ar fi trimis banii în mai multe tranşe, în contul unei persoane pe care ar fi cunoscut-o pe o reţea de socializare, persoană care se recomanda a fi clarvăzătoare şi tămăduitoare, oferind servicii de acest gen, contra cost”, a transmis IPJ Caraş-Severin.
Se fac în continuare cercetări într-un dosar de înşelăciune, în vederea identificării autorului, tragerii la răspundere penală a acestuia şi recuperării prejudiciului. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu cadă în capcanele aşa-zişilor ghicitori sau clarvăzători, indiferent cât de tentaţi ar fi să-şi satisfacă curiozitatea cu privire la capacităţile lor supranaturale.
Dacă celelalte moduri de operare vizează vârstnicii, metoda ”ghicitului” face victime în rândul persoanelor tinere, de obicei, de sex feminin.
Astfel, ”ghicitoarele” își oferă serviciile pentru sume modice, contra cărora solicită potențialelor victime să își pună bijuteriile într-un șervețel sau o batistă, pentru a le descânta, legându-le, ulterior, de un obiect de vestimentație al acestora. Pentru ca ”descântecul” să aibă efect, victimelor li se spune să nu deschidă batista o anume perioadă, interval în care ghicitoarea are suficient timp pentru a dispărea din câmpul infracțional. Când victima începe să aibă suspiciuni cu privire la veridicitatea celor întâmplate, abia atunci realizează că batista cu bijuterii a fost schimbată cu una asemănătoare, înăuntrul căreia se află niște obiecte fără valoare (de regulă, niște pietricele).